Rails Girls Niš 11. i 12. mart, 2017.

Rails Girls radionica po prvi put u Nišu! :)

IT industrija je poznata po dinamičnom rastu i stalnoj potrebi za novim kreativnim snagama, kao i manjoj zastupljenosti žena u istoj. Zbog toga postoji Rails Girls kao globalna volonterska akcija sa ciljem da što većem broju žena predstavi i približi programiranje kroz jedan od najlakših i najpopularnijih programskih jezika - Ruby. U Srbiji su do sada uspešno organizovane brojne radionice u Beogradu, Novom Sadu i Kraljevu, a sada konačno i u Nišu.

Ova besplatna dvodnevna radionica podržaće vaše prve korake u učenju web programiranja, kao i omogućiti sticanje vrednih kontakata za dalje napredovanje, uz druženje sa mentorima i ženama sličnih interesovanja. Sve što je potrebno poneti na radionicu su entuzijazam i laptop! :)

Datum: 11. i 12. mart, 2017. godine
Lokacija: kreativni prostor Deli, Davidova 2, pored Sinagoge.

Prijave su zatvorene! Primljene učesnice će biti obaveštene mejlom 8.3. do kraja dana. Hvala!

Lajkujte našu Facebook stranicu za nova obaveštenja.

Šta ću naučiti?
Pravljenje jednostavne web aplikacije uz pomoć naših mentora na Ruby on Rails platformi.

Šta mi je potrebno?
Laptop, malo mašte i puno entuzijazma!

Šta ako želim da pomognem?
Pridružite se našem timu kao mentor, ili pomozite održavanje naše radionice putem sponzorstva na railsgirlsnis@gmail.com.


Subota, 11. mart

15:00 - 15:30

Dobrodošlica i upoznavanje

15:30 - 17:00

Instalacija softvera

17:00 - 17:15

Pauza za kafu

17:15 - 19:00

Uvod u Ruby programski jezik

19:00 - 21:00

Druženje


Nedelja, 12. mart

14:00 - 16:45

Pravljenje aplikacije

16:45 - 17:15

Pauza

17:15 - 19:00

Nastavak pravljenja aplikacije

19:00 - 19:30

Diskusija i evaluacije radionice

Sponzori

Organizaciju Rails Girls Niš pomažu naši partneri i sponzori.

Želite da pomognete? Poziv za sponzore je otvoren! Email us!

Htec High Tech Engineering Center (HTEC) je brzorastuća tehnološka kompanija specijalizovana za razvoj softvera i embedded sistema. Projekti koji se razvijaju u kompaniji pokrivaju oblasti kao što su IoT, Virtual Reality, Gaming, Big Data, Data Mining & Machine Learning, Smart Energy Management, Telemedicine, različiti cross platform portali, web i mobile.

Hypercube Hypercube je lokalna IT firma koju predstavlja tim mladih entuzijasta i stručnjaka. Bave se kreiranjem multiplatformskih mobilnih aplikacija, kao i razvojem igara i dizajnom.

Pivnica Berta Pivnica Berta je već svim Nišlijama dobro poznata lokacija - za ljubitelje dobre klope, odličnih piva i kvalitetne muzike. Nalazi se u ulici Cara Dušana 73, a otvorena je između 17 i 00 (petkom i subotom do 02).

Donesi.com Više od 10 godina Donesi.com pomaže gladnim korisnicima interneta da nađu najbolje restorane sa kućnom dostavom hrane u svom gradu. Sa više stotina restorana i dostavnih servisa, u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji, zasigurno ćete lako pronaći svoju omiljenu hranu. Ne samo da će Donesi.com olakšati nalaženje restorana i najbolje hrane, već tu hranu možete naručiti online u samo par klikova i bez greške! Sa Donesi.com naručivanje hrane postaje jedno sasvim novo iskustvo i užitak!

Partneri

Deli Deli je prostor za kreativno delovanje, mesto nastanka novih vrednosti. Deli prostor spaja kreativne ljude koji u njemu rade i dele svoje ideje, znanje i iskustva. Deli čine ljudi koji povezuju svoje veštine u zajedničke poslovne poduhvate. Nalazi se u centru Niša u Davidovoj 2 pored galerije Sinagoga.


Najčešće postavljana pitanja

Koja je cena radionice?
Radionica je besplatna!
Iskustvo koje dobijete je neprocenjivo!

Kome je namenjena ova radionica?
Ženama svih uzrasta sa osnovnim znanjem rada na računaru. Ponesite svoj laptop!

Da li muškarci mogu da se prijave?
Ova radionica je namenjena ženama, ali ako ste muškarac, i imate iskustva sa Ruby programskim jezikom, možete postati naš mentor putem slanja emaila na railsgirlsnis@gmail.com.

Imam iskustva sa programiranjem,
kako mogu da pomognem?

Potrebni su nam mentori. Pišite nam na railsgirlsnis@gmail.com.